Darende ilçesinde yaşayan Ali Yıldırım, ailesinden miras kalan geleneksel üretim kültürünü sürdürerek 50’den fazla çeşit ev yapımı sirke hazırlıyor.
Alıçtan ananasa, kuşburnundan aronyaya kadar birbirinden farklı ürünlerden elde ettiği sirkeleri Somuncu Baba Külliyesi çevresinde ziyaretçilerin beğenisine sunan Yıldırım, Türkiye’nin dört bir yanına da sipariş gönderiyor.
Malatya’nın Darende ilçesinde yaşayan Ali Yıldırım, ailesinden gelen bitkisel ürünlerle uğraşma geleneğini sirke üretimiyle sürdürüyor. Yıllardır farklı meyve ve bitkilerden geleneksel yöntemlerle sirke hazırlayan Yıldırım, 50’yi aşkın ürün çeşidiyle dikkat çekiyor. Darende’nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Somuncu Baba Külliyesi çevresinde ürünlerini ziyaretçilere sunan Yıldırım, doğal üretime ve müşteri memnuniyetine önem verdiğini belirtiyor.
Alıçtan Ananasa 50’den Fazla Çeşit!
Sirke üretiminde geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu anlatan Ali Yıldırım, özellikle alıç meyvesinin farklı türlerini değerlendirdiklerini söyledi.
Video Bilgileri
İlgili Videolar
Malatya'da Yılanlarla Oynamak Sıradan Bir Şey!
Malatya'da Gece Gece 2 Ayrı Bölgede Silahlı Çatışma
Malatya Kale İlçesinde Kayıp Vatandaş 3 gün sonra uçurumun dibinde ölü bulundu
Malatya Kale İlçesindeki Feci Kaza İlk Defa Paylaşıldı