Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Meşaleci Sami Er Malatyalıları Akılsız İlan Etti!


Meşaleci Sami Er Malatyalıları Akılsız İlan Etti!
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Meşaleci Sami Er'den yine skandal sözler geldi. Malatyalıları Akılsız ilan eden Meşaleci zihniyete tepkiler büyük!

Malatya Kışla Caddesinde esnafların eylemi sonrası açıklama yapma zahmetine giren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Meşaleci Sami Er, öyle skandal sözler sarf etti ki, ne kadar vizyonsuz ve görevinin adamı olmadığını bir kez daha ispatlamış oldu.  

NE OLMUŞTU? 

31 Mart Seçimleri öncesi Kışla Caddesinde seçim gezisinde esnafı ziyaret eden Meşaleci Başkan Sami Er ve AK Parti Milletvekili Çaylak Abdurrahman Babacan, esnafa yıl sonuna kadar izin verdiklerini buna göre kira ödemelerini ve stok alımını yapmalarını belirtmiş fakat seçimden sonra bu sözleri unutup bir kaç ay sonra esnaflara tahliye için tebligat yollanmıştı. Bunun üzerine esnaf bu iki ismi yalan söylemekle ve kendilerini aldatmakla suçlamış bir takım eylemlere girişmişlerdi.  

Önceki gün elektriği kesilen esnaf Malatya tarihinde ilk kez en işlek cadde olan Kışla Caddesini trafiğe kapatarak protesto etmişti.  

MALATYA’YI AKILSIZ İLAN ETTİ! 

Futbol’da, konutta, alt yapıda, kanunsuz iş çıkarmalarda, ilaçlamada, temizlikte ve daha sayamayacağımız bir çok konuda sahipsizliğin adeta tavan yaptığı tek şehir olan Malatya’da bu olay artık slogan halini almış, bir maç müsabakasında bile bir futbolcunun golü attıktan sonra kameralara “Sahipsiz Malatya” görselini göstermesiyle adeta taçlanmıştı. Seçimin ardından gerek Büyükşehir gerekse Battalgazi ve Yeşilyurt’ta ki eski yönetimi mumla arayan vatandaş, sahipsizliği adeta iliklerine kadar hisseder hale gelmişti.  

Meşaleci Sami Er öyle bir skandal söze imza attı ki, binlerce insanı adeta akılsız ilan etti. Belediye tarafından basına gönderilen bültende yer alan Er’in sözleri olan “Üstesinden gelmeye çalıştığımız şey Malatya büyüklüğünde bir şehri yeniden ihya ve inşa etmektir. Malatya sahipsiz diyenin aklından şüphe ederim.” demesi nasıl bir akıl tutulması yaşadığının en somut hali olarak gözlemlendi.  

Bu skandal sözlerin ardından saçmalamaya devam eden Sami Er “Ben buradayım, cumhurbaşkanımız bakanlarımız, devletimizin bütün kurumları ve imkanları burada. Kimse milletin maneviyatını kırarak moralleri bozarak fitneden, fesattan, hasetten siyasi çıkar hesabı yapmasın. Malatya’nın sahibi biziz. Malatya’nın sahibi yediden yetmişe bütün Malatyalılardır. Malatya’nın esnafı işçisi mimarı mühendisi şehrimizin bütün ahalisi imar ve inşa faaliyetimizde bizim yanımızdadır. Hepsine, hepinize minnettarız.” söyledi.  

BİZDE SENİN AKLINDAN ŞÜPHE EDİYORUZ! 

Adı yolsuzluğa karışan, Sabıkalı, Meşaleci, Divancı ve çeşitli marjinal grupların üyelerini göreve getirdiğin için,

Kışla Caddesi’nde esnaflara yalan söylediğin ve inkar ettiğin için,

Seçim öncesi bir tv kanalında seçildikten sonra su faturalarında indirime gideceğiz deyip sözünde durmadığın ve Malatya’ya Türkiye’nin en pahalı suyunu sattığın için,

İşten anlayan vasıflı uzman isimleri kızağa çekip beceriksiz ve işten anlamayan sipariş isimlere görev verdiğin ve Malatya’da hizmetin önünü tıkadığın için,

göreve geldiğin günden bu yana Malatya’nın markası olan Malatyaspor’un kapısını çalmadığın, çocuklara depremi unutturmak adına sportif faaliyetlerde destek olmadığın için,

sağda solda “Nerden düştüm bu işe, durumum hiç iyi değil” deyip mızmızlandığın için,

kendi partinden olmasına rağmen geçmiş dönemki başkan Selahattin Gürkan hakkında asılsız ve şişirilmiş borçları ortaya attığın için,

henüz iki aylık başkan iken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gidip görevinden affını istediğin için,

“Malatya basını ne yazarsa yazsın umurumda değil” dediğin eleştirilere aldırış etmeyip kendine bilge adam süsü verdiğin için,

oğlun ve Genel sekreter yardımcısı Nurhan Demir’in aklıyla hareket ettiğin için,

Seçim öncesi Söğütlü Cami polemiğinde “biz asla başka yere yapılmasına müsade etmeyeceğiz” deyip başka yere projelendirdiğin için,

Türkiye’de ilk defa şehrin meydanına 20 adım mesafeyle biri büyük diğeri küçük olmak üzere iki cami inşa ettireceğin için,

esnaftan tabela vergisi istetip ardından zabıtaları gönderip kaldırın bu tabelaları talimatı verdiğin için,

TOKİ etiketiyle kendini pazarlayıp Malatya’nın umutlarıyla oynadığın için,

deprem mağduru şehirde konteyner bekleyen onca mağdur varken, Kayısı festivalinde yüksek tutarlı sanatçılara ödeme yapacağın için vs bizde senin aklından şüphe ediyoruz.  

Malatya, yapılan iş ve vatandaşların huzura kavuşmasıyla, sorunların ivedi bir şekilde çözülmesiyle, sanayisi ve gelişmişliği artınca sahipli bir şehir olur. Sen başka çal oyna, Milletvekilleri başka çalıp oynasın, Vali başka çalıp oynasın. Nasıl olacak bu işler Sami Efendi? 

Lütfen aklımızla alay etme adın gibi Sami'mi ol!

Akılsız ilan ettiğin Malatyalılardan derhal özür dile! Malatyalılara hakaret etme yetkin, vasfın, lüksün ve haddin yok!

KIŞLA CADDESİ’NDEKİ TAHLİYE VE İNŞAİ FAALİYET HAKKINDA KAMUOYUNA AÇIKLAMA 

Kışla Caddesi’ni içine alan Saray Mahallesi rezerv alanında başlayan kentsel yenileme çalışması ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunmak istiyoruz. 

Bilindiği üzere 6 Şubat depremi başta şehir merkezi olmak üzere kent genelinde birçok mahallemizde ağır hasar ve yıkıma neden olmuştur. Depremin yol açtığı ağır hasarı ortadan kaldırmak ve kenti yeniden mamur kılmak amacıyla başta Çevre Şehircilik Bakanlığımız olmak üzere, diğer Bakanlıklarımız ve Büyükşehir Belediyemiz kapsamlı bir çalışma yürütmektedir. 

Hemşerilerimizin bir an önce konut ve işyerlerinde ikamet etmelerin sağlamak için hummalı bir faaliyet içerisindeyiz. Normale dönüşü gecikmeden sağlayabilmenin şartlarından biri de şehrin nabzının attığı, ticaretin, sosyal ve kültürel faaliyetlerin odağında yer olan merkezdeki çarşı, cadde ve mahalleleri ile çevredeki mekanları hızla inşa etmektir. Bu amaçla rezerv alanlarında inşai faaliyetin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması hayati öneme sahiptir. 

Şehir merkezinde yer alan Kışla Caddesi - Saray Mahallesi rezerv alanında ve komşu alanlarda bulunan yeraltı suyunun bu alanda yapılacak olan binalara zarar vermemesi için projelendirilen diyafram duvarın proje alanını çevreleyecek şekilde bir bütün halinde inşası zorunludur. Rezerv alanda yer altı su seviyesi düşük olduğundan (ortalama 4 m) zemin iyileştirmesinin de parça parça değil bir bütün olarak yapılması mecburiyeti vardır. Bu nedenle proje gereği Kışla Caddesini de içine alan rezerv alanda kısmi çalışma ve etaplar halinde inşai faaliyet mümkün olamamaktadır. 

Halihazırda Saray Mahallesi rezerv alanının 1.etabında tahliye ve yıkım neredeyse tamamlanmış olup sadece Kışla Caddesi bölümü kalmıştır. Zaten Kışla Caddesi’nde tahliye ve yıkımın en sona bırakılması hususu Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından müteaddit defa kamuoyuna açıklanmış ve süreç bu yönde ilerlemiştir. Esnafımızla görüşülerek, talepler doğrultusunda çalışma yapılmış ve cadde de bulunan işyerlerinin tahliyesi için de süre uzatımları yapılmıştır. 

Burada tahliyenin gecikmesi durumunda söz konusu rezerv alanında hak sahibi olan 2 bine yakın hemşerimizin daha da mağdur olacağı açıktır. Çünkü rezerv alandaki hak sahipleri diğer yerlerdeki kalıcı konut ve işyeri kuralarına katılamayıp kendi yerlerinin teslimini beklemektedir 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tahliye tebligatını müteakip, esnafımız için geçici işyeri kura çekimini yapmış ve ilgililere yer teslimini yapmıştır. Kışla Caddesi esnafımıza Kanalboyu’nda ve Millet Bahçemizde geçici işyeri tahsisi yapılmış bulunmaktadır. Şehrin en merkezi alanında işlerin daha fazla gecikmemesi ve yeni mağduriyetler olmaması için kentsel yenileme faaliyetine bir an önce başlanması gerekmektedir. Kışla caddesinde bulunan 130 civarında olan esnafımıza nakliye konusunda da yardımcı olunacaktır. 

Başta Kışla Caddesi olmak üzere kent genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili hak sahiplerinin hakkını koruyan, esnafımızı gözeten ve kimseyi mağdur etmeyen bir çalışmayı esas aldıklarını belirten Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in konu ile ilgili açıklaması şöyledir: “Üstesinden gelmeye çalıştığımız şey Malatya büyüklüğünde bir şehri yeniden ihya ve inşa etmektir. Malatya sahipsiz diyenin aklından şüphe ederim. Ben buradayım, cumhurbaşkanımız bakanlarımız, devletimizin bütün kurumları ve imkanları burada. Kimse milletin maneviyatını kırarak moralleri bozarak fitneden, fesattan, hasetten siyasi çıkar hesabı yapmasın. Malatya’nın sahibi biziz. Malatya’nın sahibi yediden yetmişe bütün Malatyalılardır. Malatya’nın esnafı işçisi mimarı mühendisi şehrimizin bütün ahalisi imar ve inşa faaliyetimizde bizim yanımızdadır. Hepsine, hepinize minnettarız.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 2
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Muhammed
    19-07-2024 07:47

    Günaydınlar..son gunlerde...ARDYZ hisse senedinden söz ediliyor..Bu fiyatlar alım için uygun mu efendim..yapay zeka hissesi diye mi çok duyuyoruz? Kolaylıklar dilerim....

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!