Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya'da Sağlık ve Doktor Sorunu Yok!


Malatya'da Sağlık ve Doktor Sorunu Yok!
Malatya'da Hastaneler Denetlenmiyor mu? Malatya'da doktor sorunu var mı? Malatya Sağlıkta ne noktada? İşte tüm bu soruların yanıtını İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk'den aldık.

6 Şubat depremlerinin ardından Dengenin kalmadığı Malatya’da fahiş ev kiraları ve bir çok kaleme yapılan zamların ardından geçtiğimiz gün İYİ Parti Malatya İl Başkanı Serdar Yıldız’ın İl Sağlık Müdürlüğüne Özel Hastanelerdeki fark ücretlerini sorguladığı haberi yayınlamıştık. Denetimlerin yapılıp yapılmadığını soran İYİ Parti Malatya İl Başkanı Yıldız’a, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk’ten yanıt geldi. 

Malatyadan.com’a özel açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Berk “Haberi okudum fakat başkanımızın söylediği şeyler tamamen iddiadan ibarettir. Bir yerde bir fatura yada makbuzla gelsinler bizde gerekeni yaparız. Bizim zaten rutin denetimlerimiz devam ediyor. Her özel işletmeye bakanlığımızın belirlediği sayıda denetim uygularız. Şikayet üzerine yine denetim yaparız. Ama bu olay tamamen spekülatif reklam kokan bir eylemdir. Bilgiye ve belgeye dayanmıyor. “ dedi. 

MALATYA’NIN DOKTOR SORUNU YOK!

Son aylarda bazı popüler profesörlerin ve doktorların şehirden ayrıldığını haber yapmıştık. Sağlıkta gelinen noktayı sorduğumuzda Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk, bu konu için şu ifadeleri kullandı.

"Giden doktorların yerine devletimiz yeni doktor atamaları yaptı. Aile Hekimliği ve hastanelerimizde aylık 1 milyona yakın hasta bakıyoruz. Deprem geçirmişiz bu kadar büyük afete rağmen, depremden dolayı sağlık alanında şu eksiği gördüm diyen var mı? Üstelik doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızda depremzede. Ben randevuların tıkır tıkır işlediğini iddia etmiyorum. İllaki aksaklık ve gecikmeler oluyor. Ama hastaneye gidip de muayene olmadan dönmez kimse. Randevularında takdir edeceğiniz gibi bir kapasitesi var.” dedi. 

BU ŞEHİRDE PARASI OLUPTA ÖZEL HİZMET İSTEYEN DE VAR!

Açıklamalarını sürdüren Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk “ Bakın bu şehirde parası olup da özel sağlık hizmeti isteyende var. Ama şehrimizde bir çok özel hastane depremden sonra kapandı. Bir çoğunun kapanması demek istihdamın azalması demek. Biz özel hastanelerin kapanmasını istemiyoruz. Çünkü her hastanenin kendine göre bir müşterisi var. Ama bunlar başıboş değil. Denetimlerimizi yapıyoruz. Ben daha dün ruhsatsız diye 3 yer kapattım. Burası dağ başı değil ki. Velev ki fark ücreti dedikleri gibi olsun. Yahu bu şehirde hemen hemen her kalem ürüne fahiş zamlar yapıldı. Bir araba yıkatmayı geçen yıl 30 TL’ye yaptığımız yerde bugün 250 TL isteniyor. Selahattin Başkan suya yüzde bir milyon zam mı yaptı? Niçin bu fiyatlar anlamış değiliz. Üstelik 6 ay su parası bile belediye almadı kimseden.” Dedi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 3
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!