Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya'da Rezerv Alan Dolandırıcılarına Dikkat!

Malatya'da Rezerv Alan Dolandırıcılarına Dikkat!
6 Şubat Depremlerinin ardından Malatya’da başı boşluk bir çok sahtekâr’ın iştahını kabartmış durumda.

Depremzede vatandaşları ürküterek ve hasar tespitini çarptırarak ucuz yollu elinde dairesini ve konutunu alan sahtekârların yeni hokkabazlığı rezerv alanlar üzerinde oldu.

Geçtiğimiz haftalarda Emeksiz bölgesinde 2+1 olan 120 metrekare evini 349 Bin Liraya satmak zorunda kalan vatandaşın mağduriyetini duyar duymaz konuyu araştırıp vatandaşları bilinçlendirmek istedik. 

NASIL HİPNOZ EDİYORLAR?

Evini yok paraya satan vatandaşın yakınının haber merkezimize anlattıklarına göre “Önce gelip demişler ki eviniz 120 metrekare ise rezerv alana girdiği için devlet size yüzde 40’ını verecek. Üstelik sizi borçlandıracak. Ama 10 yılda mı biter ama 15 yılda mı biter o bile meçhul. Gelin size 349 Bin TL peşin paranızı verelim bize satın mağdur olmayın. Ederi ancak bu kadar şeklinde! Felaket tellallığı yaparak kandırmışlar. Buradan tüm hemşehrilerimize sesleniyorum. Kanmasınlar bu dolandırıcılara. Yazık günahtır. Bu ülkede ne adalet, ne ahlak nede insanlık kalmamış. Zaten Allah vurmuş bir de siz vurmayın” dedi.

EMLAKÇILAR ODASI UYARDI!

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül konuya ilişkin olarak Malatyadan.com’a böyle bir hassas konuyu gündeme getirdiğimiz için teşekkür ederek şu ifadelerde bulundu. 
“Efendim önce kiralardan bahsedelim. Depremden önce 1-2 Bin lira olan bölgelerdeki kiralara bugün 10-12 Bin çekiyorlar. Yazık günahtır. Bu deprem’i Allah neden bize verdi. Bizi imtihan etti. Ders çıkarmak yerine kalkıp tüm geçimini depremzede kiracı vatandaşın boynuna bindirmek ne ahlaki ne vicdanidir. Ev sahiplerinden biraz duyarlılık bekliyoruz. İkinci konu olarak bu rezerv alanı meselesine deyinecek olursak, bence halkı yeterince bilinçlendirmediler. Her kafadan bir ses çıkıyor. Rezerv alanı ilan edilen bölgenin imar planı hazırlandıktan sonra eşit bir biçimde metre kare hesabı yapılacaktır. Örnek veriyorum sizin depremden önce 200 metrekare eviniz vardı. Bu yarın 100 metrekareye düştü. Sonuçta plan yapılıyor. Burada ki kaybı aramamalıyız. Çünkü Devlet yeni imar düzeni ve sıfır yapı yapıyor. Kalkıp size 200 metrekare olan evinizi aynı şekilde veremez. Bunu beklemek hayalcilikten öteye gitmez.” Dedi.

Dolandırıcılar konusunda da vatandaşları uyaran Başkan Özgül “Bir yer kiralanacaksa yada satın alınacaksa mutlaka çevre müdürlüğüne, belediye ve yetkili kurumlara sorsunlar. Yarın bir gün o alan rezerv alanı ilan edilirse mağduriyet yaşamasınlar. Ama bakıyoruz ki herkes kafasına göre bir hesaba düşmüş. Sonra rezerv alan ilan edildiğinde tıpkı Kışla Caddesinde gördüğümüz gibi mağduriyetler oluşabiliyor.” Dedi. 

FAHİŞ FİYATLAR DEVAM EDİYOR!

Malatya Emlakçılar Odası Başkanı Ali Özgül, Malatya’da devam eden yüksek fiyatlar konusuna değinerek “Geçenlerde arkadaş dedi ki Elazığ’da bir kilo domates 8 Lira ama bakıyorsunuz Malatya’da 20-30 Lira! Üstelik Adana’dan gelen ürün ilk Malatya’ya oradan Elazığ’a gidiyor. Orada daha pahalı olması gerekirken, bizde pahalı satılıyor. Bu insanlar ne zaman bu afetten ders çıkaracak inanın bilemiyorum. Dayanışma olmadan, herkesin taşın altına elini koymadan biz bu şehri ayağa kaldıramayız. Sahipsiz Malatya sendromunu kırmamız gerekiyor” dedi.  
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!