Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Yeni Skandal!

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde Yeni Skandal!
Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde yeni skandal gelişme gündeme bomba gibi düştü. Haber merkezimize ihbarda bulunan kamu personelleri maaşlarının tırtıklandığını ve tam olarak yatırılmadığını öne sürdü.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi bu defa personellerin maaşlarına göz dikti. 

Skandal gelişmelerin adeta merkez üssü konumundaki Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde yine kazanlar fokur fokur kaynamaya başladı. Yüzlerce Personel topluca HAK-İŞ sendikasından istifa etti. Yaklaşık 120 personel TÜRK-İŞ - TEZ-KOOP Sendikasına üye oldu.  

Turgut Özal Üniversitesi İdari Mali İşler biriminde görevli olan İlker Balalan hakkında şok bir iddia ortaya atıldı. Personel maaşları yanlış hesapladığını, en düşük memur bu ay 39 Bin TL maaş alıyorken şikayetçi memur kurumda 5 yıllık personel olmasına rağmen 28 Bin TL aldığını söylüyor. 

Aynı kategoride olmasına rağmen herkese farklı tutarların yatırıldığını öne süren şikayetçi şahıs, “İlker Balalan diye birini oturtmuşlar masa başına. Maaş bordrosunu dahi göndermekten aciz birisidir. Yanına gidenlere ters düz laflar ediyor. Bu vasıfsız adamı çok aramış mı üniversite yönetimi merak ediyorum” dedi. 

Daha önceki rektör döneminde güvenlik görevlisi olarak işe alınan ve daha sonra memur kadrosuna alınan İlker Balalan isimli şahısın maaşları yanlış hesapladığını beyan etmelerine rağmen doğru düzgün bir yanıt alamadıklarını belirten mağdur personeller, bu şahsın lise mezunu bile olmadığını, 68 puanla bir kaç sertifika ile memur yapıldığını iddia ediyor. 

KAFASINA GÖRE SÖZLEŞME YAPTILAR!

Mağdur personeller yine çok konuşulacak bir konuya temas ederek yapılan usulsüzlüğü ortaya çıkarıyor. Sözleşmeden haberlerinin olmadığını belirten personeller “Ankara’daki HAK-İŞ Sendikasının Öz büro iş koluyla kafalarına göre bir tutar belirleyip faks yoluyla sözleşme imzaladıklarını duyduk. Asla bu olaydan haberimiz olmadı. Kaldı ki bizde istemedik. Yapılan sözleşmede ki tutarı bile yanlış ödedikleri için bu gidişata dur demek istedik.” Dedi. 


 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 11
    SEVDİM
  • 10
    ALKIŞ
  • 10
    KOMİK
  • 9
    İNANILMAZ
  • 4
    ÜZGÜN
  • 8
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Muhtar
    28-07-2024 21:05

    Ah o beyaz saç beyaz kaşlılar yok mu ah. Aysunun her şeyini sağda solda anlatan kaşıbeyazlar şimdi yeni sahiplerini bulmuşlar, recep hocanın her şeyimi her yerde anlatıyorlar. Ama recep hocaya müstehak. İnsan evlatlarına zulmet, eskinin yalakalarını yanında dibinde gezdir. Onun bunun ricasıyla en dibşne adam alırsan olacağı bu. Bu adamlarda her ayak var o yüzden bu üniversite daha çoook haber olur daha çoook rektör görür. Yazık valla aysunun sonunu ezgisi hazırladı recebinkinide kaşıbeyaz hazırlıyor vah haliniz vah

  • yorum avatar
    Basri
    25-07-2024 17:28

    İşçi hakları demişken sadece geriye dönük ödemelerde işçilerin hakları yenmiyor.iş dağılımındada malesef çok çok büyük haksızlıklar oluyor kimileri masa başında bulunmaz hint kumaşı edasında otururken birileri oradan oraya sürülerek eziliyor.peki neden masa başındalar malesef bir önceki dönemde etinden sütünden yararlananlar şimdi eski dönemi kötüleyenler malesef şimdi yine çok çok iyiler nerede bir ispiyoncu yalancı o dönemde işe girip her türlü at koşturanlar şimdi tertemiz üst yönetim yanında çok enterasan Recep hocanın yanındaki bir çok kişi eski yönetimde birlikte oldukları kişi o dönemde onlara yalakalık yapanlar.Ama sorsanız asla eski yönetimle çalışmamış hepsi haksızlığa uğramış iki yüzlü kul hakkı yiyen bitik tipler..Aynı zamanda arkadaşlarını da kötüleyerek onların eteğine tutunmaya çalışan zavallılar…unutmayınız ki insanı yaratan yüce rab dır.Bize bir şey olmayacaktır kimimiz taşntaşır kimimiz tuvalet yıkarız ekmeğimizin davası lakin sizler o masa başında oturmak için attığınız taklalar için Allah katında bedel ödeyeceksiniz

  • yorum avatar
    Birce
    25-07-2024 17:14

    Malatya Turgut Özal üniversitesi haksızlığın karargahı olmuş durumda. Malatya Turgut Özal Üniversitesi kapatılsın İnönü Üniversitesi ile birleştirilsin. Üst yönetim ve çantacı yalakları ile birlikte ayakçı ekibiyle birlikte iş hakları fes edilerek Gazze’ye gönderilmeli orada yaşanan bir insanlık dramı var belki buradaki insanlara hizmet ederek rabbim af eder…

  • yorum avatar
    Ramiz
    25-07-2024 17:10

    İlker Balalan denilen şahsın suçu yok. Bana göre geriye dönük ödemeleri Recep Bentli yönetimi ödeme yapmıyorsa İlker bey ne yapsın ne yapabilir. Şöyle bir durum var işçi emekçi kardeşlerimizin maaş. Bordro işleri veya bilgi almak için kendisine ulaşan arkadaşlara daha ılımlı davranırsa çözüm odaklı çok daha güzel olur İlker beyin bu haksızlıkta suçu olamaz.

  • yorum avatar
    Kutluk
    25-07-2024 17:02

    İşçilerin sözleşme farkı geriye dönük ödenmedi.. ee devletin tasarruf diye sürekli dile getirdiği bu dönemlerde Recep hoca resmiyette olmayan kiralık aracın parasını Audi a6 nın ücretini nasıl verecek. Makam aracı en lüks bi il valimizde birde rektör hocada var. elhamdüllah müslümanız..Yaşım 55 çok dönemdir çalışıyorum hiç bir dönem bu kadar ego tavan yapmış içi boş bir yönetici kafilesi görmedim. Ayrıştıran bölen çalışma şevkini kıran yanındaki cahil cuha ayakçı tayfasının sözüne inanarak mesai arkadaşlarını fişleyerek inararak insanlara farklı bakmayı tam olarak siz yaptınız şuanki yönetim.Bir dönem önceki yönetimi kat kat geçtiniz.Elbet yan gel yat boş işlerle uğraş aylığını al gerisi kiraz bahçesi döneminde elbet bitecektir.kısa çöp uzun çöpten hakkını alacaktır herşeyi gören not eden yüce bir hakem vardır.Gün ola harman ola.

  • yorum avatar
    İlyas
    25-07-2024 10:32

    Bu kurum kadar aşağılık bir kurum yoktur işçilerin üzerinden her türlü pisliği yapıyorlar işçilerin hak ettiği geri dönük paralarını dahi vermediler ve vermiyorlar mecbur değiller miş vermeye Allah evlatlarından çıkarsın milletin rızkıyla kim oynuyor sa kim kul hakkı yiyorsa Allah belalarını versin AMİN AMİN AMİN

  • yorum avatar
    Malatyalı
    25-07-2024 08:38

    Malatya Turgut Özal üniversitesi'ne hayırlı olsun artık Malatya kamu kurumunda bir LGBT 'lisi var artık arkası geliyor Fendoğlu var olsun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!