Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Siyasetinde Umutları Yeşerten Görüntü!

Malatya Siyasetinde Umutları Yeşerten Görüntü!
Malatya'da kayısı hasadının başladığı şu günlerde yapılan kortej yürüyüşünde gönülleri ısıtan bir görüntü dikkatlerden kaçmadı.

Malatya’da yıllardır kutuplaştırılan siyaset ortamı bugün güzel bir fotoğrafın verilmesiyle umutları tükenen vatandaşlara adeta umut oldu.  

Malatya tarihinde en son ne zaman görülmüştür bilinmez ama 3 Siyasi Parti’nin il başkanı kol kola görüntülendi. Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören ve Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Gökhan Gök kortej yürüyüşünde samimi ve sıcak bir görüntü verdi.  

MEVLÜT ASLANOĞLU OLMA YOLUNDA İLERLİYOR! 

CHP’nin efsane isimlerinden Malatyalıların gönlüne taht kuran merhum Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu siyaset ayrımı yapmaksızın 7’den 70’e herkesin sevgisini kazanmıştı. Cumhuriyet Halk Partisinde Enver Kiraz’ın ardından il başkanlığına getirilen Barış Yıldız, siyasetin içerisinden geldiği için tüm kesimleri kucaklayıp 31 Mart seçimlerinde Malatya’da partisinin oyunu arttırdığı gibi yıllardır AK Parti’de bulunan Yazıhan ve Doğanşehir ilçelerini tekrar kazandıran hamleler yapmış Akçadağ’ı ise kıl payı kaybetmişti. Birleştirici gücü ve her kesimi kucaklamasıyla kısa sürede Malatyalıların gönlüne girmeyi başaran CHP Malatya İl Başkanı Yıldız, aldığımız kulis bilgilerine göre bu fotoğrafın verilmesi fikrinin de öncülüğünü yapmış. Başkan Yıldız’ın önümüzdeki seçimlerde Milletvekili olmasına kesin gözüyle bakılırken, uzun yıllar alevileştirilen CHP Parti geleneğini yıkıp partinin tüm kesimlerin katıldığı bir çatı haline getirmesiyle takdir toplamıştı.  

Malatya’nın birlik ve beraberliğe hasret kaldığı şu günlerde bu kıymetli fotoğraf için başkanlarımızı yürekten kutluyoruz.  

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI! 

Kayısı hasadının devam ettiği Malatya'da 26. Malatya Kültür, Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali, kortej yürüyüşüyle başladı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince düzenlenen festival, il protokolü ve vatandaşların İnönü Kapalı Çarşı'dan eski öğretmenevine kadar yaptığı kortej yürüyüşü ile başladı. 

Mehter takımının ön sırada yer aldığı korteje bedensel engelliler araçlarıyla katılırken, çeşitli spor kulüplerindeki sporcular ile çizgi film karakterlerinin maskotları da festivale renk kattı. 

Katılımcılar zaman zaman halk oyunları ekibi eşliğinde halay çekerken, down sendromlu bireyler de üstü açık otobüsle yer aldı. 

Malatya Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ile diğer protokol üyeleri, kortej sırasında vatandaşlara kayısı dağıttı. 

Vali Seddar Yavuz, yürüyüş sonrası yaptığı açıklamada, tüm kurumlarla işbirliği içerisinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerden kaynaklı sorunları aşacaklarını söyleyerek, "Kayısı çok ciddi bir değer. Üreticilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Üretmek, tarımla uğraşmak çok zor bir iş. Ürünlerinin bereketli olmasını diliyorum." dedi. 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!