Malatya
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Emniyeti O Konuya Açıklık Getirdi!


Malatya Emniyeti O Konuya Açıklık Getirdi!
"İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi" haberi, Malatya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla yalanlandı. Olayın adli bir vaka olduğu açıklandı.

Dün gece akşam saatlerinde ODA TV kaynaklı haberde Malatya İnönü Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere suikast girişimi yapıldığı ve 4 kişiden 2'sinin yakalandığı paylaşıldı. 

SİHA mühendislerine suikast girişimi

İHA’ları lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit madde geliştiren akademisyen çifte suikast girişimi. O anlar saniye saniye kaydedildi. Suikast girişiminde bulunan 4 kişiden 2’si yakalandı.

İnönü Üniversitesi’nde görev yapan, İHA’ları lazer silahlara karşı koruyabilecek malzeme geliştiren iki akademisyene suikast girişimi emniyet tarafından engellendi. Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş'a suikast girişiminde bulunan 4 kişiden 2’si yakalandı. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin ihraç edilen eski bir asker olduğu öğrenildi. Polisle zanlılar arasında yaşanan kovalamaca ise kameralara yansıdı.

NE OLMUŞTU

Malatya İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çift tarafından, insanlı ve insansız hava araçları ile füze ve roket gövdelerini lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit malzeme geliştirildi. Geliştirilen ileri fonksiyonel malzeme sudan iki kat hafif, 2 bin 600 derece ve üzerindeki sıcaklıklarda uzun süre koruma kalkanı sağlayacak.

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonrasında Kimya Mühendisi Doktor Yeliz Toptaş ile İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Murat Toptaş, Türkiye’de lazer silahlarına karşı uçakları, insansız hava araçlarını koruyacak kompozit bir madde geliştirdi. Patent için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılması beklenen nano partiküller, metal oksitler, bor katkılı birtakım minerallerin bulunduğu kompozit madde, lazer ışınları şeklinde hava aracına ulaşan yüksek ısı enerjisinin malzeme tarafından emilerek tüm yüzeye yayıp hızlı bir şekilde soğutarak hava araçlarını koruyabilecek.

EMNİYET KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Malatya Emniyet Müdürlüğü, "Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren İnönü Üniversitesinde görev yapan akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi" şeklinde yayınlanan haberler üzerine açıklama yayınladı.

İl Emniyet Müdürlüğünün açıklamasında, bazı basın yayın organlarında "Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi, polis tarafından engellendi" yönündeki haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Yapılan açıklamada, "Olayın maddi hasarlı kaza" olduğu belirtildi.

 

MALATYA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Malatya Emniyet Müdürlüğü'nün yapmış olduğu açıklama şu şekilde;

22.07.2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında, 'Malatya'da hava araçlarını lazer silahlarına karşı koruyacak kompozit bir madde geliştiren akademisyen çifte yönelik saldırı girişimi polis tarafından engellendi' yönündeki haberler ile ilgili olarak yapılan araştırmalar neticesinde;

21.07.2024 günü Yeşilyurt İlçemiz Yakınca Mahallesinde meydana gelen maddi hasarlı kazada Müşteki M.T. isimli şahıs aracıyla seyir halindeyken 44 ACS 482 plaka sayılı araç sürücüsü ani manevra ile şerit değiştirerek maddi hasarlı kazaya sebebiyet vermiş, akabinde müşteki şahıs ile kısa süreli tartışma yaşanmıştır. Bu sırada devriye görevi yürüten trafik ekibimiz konuya müdahale ederek gerekli işlemleri yaptığı sırada, şüpheli şahıslar olaya konu 44 ACS 482 plaka sayılı araç ile olay mahalinden kaçmaya çalışmışlardır.

Trafik ekibimiz söz konusu aracı fiziki takibe alarak şahısları yakalamıştır. Şüpheli şahsın yapılan kontrollerde 1.46 promil alkollü olduğunun anlaşılması üzerine trafik yönünden gerekli cezai işlemleri uygulanarak araç trafikten men edilmiştir.
Şüpheli A.L.E. isimli şahsın yapılan kontrollerde 'Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma' suçundan aranması olduğunun tespit edilmesi üzerine şahıs Polis Merkezine intikal ettirilmiş, ayrıca 'Mala Zarar Verme-Kasten Yaralama- Hakaret' suçlarından gerekli yasal işlem yapılmıştır.

Araç sürücüsünün yanında bulunan B.Ç. isimli şahsın 2019-2020 yılları arasında sözleşmeli askeri personel olarak görev yaptığı, sözleşme süresinin sona ermesi üzerine görevinden ayrıldığı tespit edilmiş, şahsın olaya müdahil olmaması ve hakkında şikayet bulunmaması üzerine herhangi bir adli işlem tesis edilmemiştir.

Yakalanan şüpheli A.L.E. isimli şahıs Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda gözaltına alınarak adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak: haber7.com

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 2
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Adem
    30-07-2024 07:08

    Bu haber ulusal kanallara düştü bu haber.Alay konusu oldu. İki tane bilim şarlatani ve ürettikleri belli değil.üstelik saldırıya uğradık diye yalan soyluyorlar. Şov için bize suikast düzenlendi yalanini söylüyorlar. Bilim insanı dediğiniz kişiler kayısı çekirdeğinde roket yakıtı yapıyoruz diye ortaya çıkmışlardı. Yakıtı falan göremedik. Asıl mesele bu iki şarlatan nasıl inonu universitesinde kalabiliyor. Bu çalışmaları yapıyoruz diye devletten ne kadar para alıyor nerelere harcıyor. Malatyanin sahte Bilim adamı sahte rektörü hiç bitmeyecek galiba. Yazık.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!