Malatya
29 Nisan, 2025, Salı
  • DOLAR
    38.32
  • EURO
    43.77
  • ALTIN
    4105.0
  • BIST
    9.358
  • BTC
    92349.288$

Malatya ekonomisi bitirecek olan don felaketi kapıda!


Malatya ekonomisi bitirecek olan don felaketi kapıda!
Malatya ekonomisinin yüzde 60-70'ini oluşturan Kayısı ürünü bu yılda geçen yılı aratmayan bir korku yaşatıyor.
2014 yılında Mart ayında yaşanan don vakası nedeniyle ürünlerinin yüzde 95’i yanan Malatyalı kayısı üreticileri, yine bugünlerde olası bir don olayı sonrası ürünlerini kaybetmenin korkusunu yaşıyor.  Geçtiğimiz günlerde yaptığımız uyarı haberinin ardından büyük bir risk altında olan Kayısı'nın çoğu kesimde çiçek açması ve geçen yıla oranla benzer bir don vakası ve kar yağışının olmasıyla henüz net bilgi olmamasına rağmen %90 yanma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.  

KORKMAK İÇİN HENÜZ ERKEN!

 Konuyla ilgili olarak TARSİM Malatya Bölge Müdürü Bünyamin Kadak " Henüz bir hasarın oluştuğunu söyleyemeyiz. Hava sıcaklığının eksi 5'e kadar gerileyeceği tahmini yapıldı. Havanın yumuşak gitmesini şuan için avantaj görüyoruz. Geçen yıl ki gibi bir kaybın yaşanmayacağını belirtti. 

 

ASIL KORKUMUZ DON!

 Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek Mart ve Nisan ayının takvimlerde kayısı için kritik aylar olduğunu söyledi. Şu saat itibariyle tespit edilen bir hasarın söz konusu olmadığını belirten Çiçek, fizyolojik olarak beklediklerini söylerken asıl korkularının Meteorolojinin don uyarısı olduğunu belirtti. 

KIRSAL BÖLGELERDE ULAŞIM YOK

 Malatya'da, kar yağışı nedeniyle kırsal kesimdeki 10 mahalle yolunda ulaşım durdu.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Akçadağ'da 1, Hekimhan'da 5,Darende ve Pütürge'de 2 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!