CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Türkiye’de ilk kez meclis kararıyla cemevlerini yasal ibadethane sayan belediyeler CHP’li belediyeleri oldu. Devlet de bütün inançlara eşit durmalı.”dedi. Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan ise “Veli Ağbaba’nın sadece Malatya için değil Türkiye için bir kazanç olduğunu belirterek, dualarımız kendileriyle” dedi.
Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve yöneticiler ile bir araya gelen Veli Ağbaba, Cemevlerinin yasal ibadethane olmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.Cem Vakfı Başkanı Eşref Doğan yaptığı konuşmada Veli Ağbaba’nın sadece Malatya için değil Türkiye için bir kazanç olduğunu belirterek “Çalışmalarını hem görsel hem yazılı basından takip ediyoruz. Türkiye’nin kalkınması için, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için bu inanç ve azimle çalışan milletvekillerine ihtiyacımız var. Sayın vekilimiz Veli Ağbaba’ya başarılar diliyorum. Dualarımız kendileriyle. İnşallah önümüzdeki dönem Veli Ağbabaların sayısında artış olur.” Dedi.
“Cemevlerinin Türkiye’de yıllardan beri devam eden bir problem olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “Cemevleri bir çok bahaneye sığınarak yasal ibadethane sayılmıyordu. Biz yıllardır söylüyoruz; bir yerin ibadethane olup olmadığına o inanç sahipleri karar verebilir. Bir kişi bile burası benim ibadethanem diyorsa, bizim için söz bitmiştir. Biz bütün inançlara saygılıyız. Devletin de tüm inançlara eşit mesafede durması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde almış olduğumuz bir kararla, Türkiye’de aşılmaz denilen soruna bir çözüm bulduk. Yasalara sığınanların da doğru söylemedikleri ortaya çıktı. Aldığımız kararla CHP’li 229 belediyemiz, cemevlerini yasal ibadethane olarak kabul ettiler ve meclis kararı aldılar. Türkiye’de ilk kez meclis kararıyla cemevlerini yasal ibadethane sayan belediyeler CHP’li belediyelerdir.Artık kimse cemevlerinin yasal ibadethane olup olmayacağına karar veremeyecek. 2 Aralık 2014’te alınan bir AİHM kararı var. AİHM kararları bizim yasalarımız bağlıyor.” Şeklinde konuştu.
Yazı Boyutu
Yorumlar 0
Henüz onaylanmış yorum bulunmuyor.