Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

Malatya Büyükşehir İçin CHP'nin İki Hamlesi Hazır!


Malatya Büyükşehir İçin CHP'nin İki Hamlesi Hazır!
2024 Seçim heyecanı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da artık yerini sabırsız bir bekleyişe çevirdi. 

AK Parti’nin iktidar partisi olması sebebiyle en çok merak edilen aday listesi konusunda zirvede olması şaşırtmasa da, Ana muhalefet partisi CHP’nin henüz Malatya adayı konusunda tek kelime etmemesi akıllarda soru işareti oluşturdu. 

Önceki gün bir takım ilçelerin belediye başkan aday adaylarını açıklayan CHP Malatya il teşkilatı Malatya Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediye Başkan aday adaylarını belirtmedi. Neden mi ? işte bu sorunun yanıtı!

Seçim atmosferini adeta tek başına yürüten malatyadan.com, CHP’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için planladığı çifte formülüne ulaştı. Neden çifte formül? Çünkü AK Parti’nin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Selahattin Gürkan ve Öznur Çalık arasından bir tercih yapacağını artık sağır sultan bile duydu. Bu iki olasılıkta elbette CHP’de iki farklı adayı hazırda tutuyor.

Öncelikle Selahattin Gürkan Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilirse CHP hangi ismi gösterecek onu açıklayalım. 

OĞUZHAN SADIKOĞLU

Evet yanlış okumadınız. Yukarıda yazan isim CHP’nin Selahattin Gürkan’a karşı koyacağı aday. Peki neden Sadıkoğlu işte onun yanıtı!

Bilindiği üzere Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Seçimlerinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci’nin, Sadıkoğlu’nun kötü yönetimine karşı Akif Baştürk’ü desteklemiş fakat, Sadıkoğlu bir takım trol ve medya tetikçilerine adeta para yağdırarak ve bir takım ayak oyunlarıyla süreci lehine çevirmeyi başarmış ve seçimi kazanmıştı. Tam da bu sürede “Malatya kazanmıştır, Selahattin Gürkan ve Bülent Tüfenkci kaybetmiştir” naralarını atan amatör isim deyim yerindeyse bindiği dalı kesmişti. Büyükşehir Belediyesinden ve Bakanlık tecrübesi olan Milletvekili Tüfenkci’nin desteklerinden mahrum kalan Sadıkoğlu’nun kuruma gidip mesai doldurmaktan başka bir icraatının olduğunu söylemek hayalcilikten öteye gitmez. 

Bu iki isime bilenen ve bir deyime düello için adeta avucunu ovuşturan Sadıkoğlu’nun iddialara göre Veli Ağbaba’nın iknasıyla Selahattin Gürkan’a rakip olacağı kulislerde konuşuluyor. Hatta bir gazeteci meslek büyüğümüzün bu konuyla ilgili net bilgiler aldığı ve ilk defa malatyadan.com ile paylaştığını vurgulamamız gerekiyor. 

YEŞİLYURT İÇİN CÖMERTOĞLU!

CHP’li Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun geçtiğimiz günlerde haber merkezimize yaptığı özel açıklamada “Selahattin Gürkan düşerse, Malatya Düşer” manşeti Malatya kamuoyunda çok yankı bulmuştu. Cömertoğlu artık hedef büyüten başarılı bir belediye başkanı olarak Yeşilyurt ilçesi konusunda ikna olmaya yakın. Şayet tek şartı olan Selahattin Gürkan’ın Büyükşehir Belediyesinde göreve devam ediyor olmasıyla! Bu mümkün görünüyor. 

Cömertoğlu Yeşilyurt ilçesinde Cumhur ittifakının adayı da gösterilebilir, CHP’nin adayı olarak da girebilir. Çünkü tüm siyasi partilerin kendisine teklif ettiğini görüşmelerin sürdüğünü belirtmişti. 

Komisyonda zaten Gürkan’ın yardımcısı olan Cömertoğlu’nun Merkez ilçe Yeşilyurt’ta Gürkan’ın yanında görev yapma olasılığı oldukça yüksek. Bu olasılık sadece Selahattin Gürkan’ın tekrar adaylığı ile mümkün. Gelelim bir diğer aday olan Öznur Çalık isminin gösterilmesi durumunda ki CHP Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı formülüne!

BÜYÜKŞEHİR İÇİN CÖMERTOĞLU!

Öznur Çalık isminin Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı durumunda CHP’nin Büyükşehir Adayı yukarıda belirttiğimiz isim Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu!

Cömertoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığımız söyleşi de öyle altı çizilecek notlar verdi ki bir çoğunu kamuoyu ile paylaşmadık. Ama inanın başkanın söylediklerinde haksız yanı yok. Malatya gerçekten çok zor süreçten geçiyor. İşi bilen ehliyet ve liyakat sahibi insanların bu süreçten bir an önce memleketi kurtarması gerekiyor. Cömertoğlu muhalefetin bütün bileşenlerini toparlayacak güçte bir isim olarak dikkat çekiyor. Sağcısı, solcusu, kürdü, alevisi her kesimin oy vereceği bir profile sahip. Önümüzde ki hafta bu isimlerden birini duymanız an meselesi.

Seçimlerde hata üstüne hata yapan Cumhuriyet Halk Partisi, bu dönem il yönetiminin başarılı ve stratejik hamleler yapması ayrıca tebrik edilecek bir siyasi mühendislik olarak dikkat çekiyor. 
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 1
    SEVDİM
  • 5
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!