Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İnönü Üniversitesi Ahmet Kızılay'ın Oyununun Kurbanı olacak mı?

İnönü Üniversitesi Ahmet Kızılay'ın Oyununun Kurbanı olacak mı?
İnönü Üniversitesi'nde gündem yeni rektörün kim olacağı konusu. Mevcut rektör Ahmet Kızılay'ın gider ayak kendi döneminin hatalarını ve usulsüzlüklerini örtbas etmek amacıyla cemaat ve meşale ile iltisaklı bir aday belirlemek için bir hayli yoğun çaba sarf ettiği iddialar arasında.

İnönü Üniversitesi tarihinin en başarısız, en çok gerileyen ve cemaatlerin yanı sıra bir takım marjinal grupların kümelendiği 8 yılı geride bırakıyor. İnönü Üniversitesi tarihinin en başarılı yönetimini Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu sağladı. Prof. Hilmioğlu, akademik camiada adı sanı bilinmeyen Malatya’daki İnönü Üniversitesi’nde Cumhuriyet tarihinde görülmemiş başarılara imza atan isim. Rektör olduğu 2000-2008 yılları arasında bilimsel yayın oranında zirveye çıkardı. Avrupa’nın birinci, dünyanın ikinci karaciğer nakil merkezini kurdu. Merkezde hâlâ yılda 200 nakil yapılıyor.   

Ardından görev alan Prof. Dr. Cemil Çelik deyim yerindeyse Hilmioğlu’nun mirasını yedi! 

Prof. Dr. Cemil Çelik, "4,5 yıllık rektörlük süresince kafamı yere eğecek yanlışlık yapmadım" diyerek siyasi polemiklerin tarafı olmayacaklarını söylemesine rağmen skandal olayların 8 yıllık kazanımı yerle bir etmesine seyirci kalabildi. Kürtaj vakaları, taciz ve tecavüz olaylarının patlak verdiği süreçte iyice yıprandı. Ardından seçim ile göreve gelen Prof. Dr. Ahmet Kızılay dönemi tam bir fiyasko ile son bulmak üzere. Üniversiteyi en başarılı üniversiteler sıralamasının kilometrelerce uzağına düşüren ve beceriksizliğiyle bilim yuvasını adeta cemaat ve marjinal grupların cirit attığı rant kapısına çevirdi.   

RECEP BENTLİ’YE VERDİĞİ PROFESÖRLÜK TARTIŞILDI!  

Malatya Turgut Özal Üniversitesi rektörü Recep Bentli’ye verdiği profesörlük olayını, yılın gazetecilik başarısına imza atarak ortaya çıkardığımız ve hala kimseden tek yanıt alamadığımız süreci yaşadık. CİMER’e bu profesörlük olayının geçerli olmadığını puanlamanın ve kamuoyuna açık yabancı kaynakta 1. isim bilimsel yayın makalesinin olmadığını ve araştırılmasını istediğimiz şikayetimizde CİMER, topu taca atarak bize muhatabın İnönü Üniversitesi olduğunu ve oradan konu hakkında bilgi alacağımızı belirti. Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek 3. kişilere kişisel bilgilerin verilmeyeceği bunun yasal olmadığını savunarak bu işin üzerini örtmekle yetindi. Kendisine “Efendim bu suçu ve suçluyu korumaktır. Biz bir haber yapıp ‘İnönü Üniversitesi suçu ve suçluyu koruyor’ şeklinde haber yapsak uygun olur mu” deyince “Hayır bu doğru olmaz” şeklinde yanıt verdi.   

Rektör Kızılay’a en çok destek veren yayın organı olarak koltuğa geçince telefonumuzu silip bize “Kimsiniz siz tanımıyorum” diyebilecek kadar müptezel bir kişiliktir.   

Recep Bentli olayını farklı kişileri aratarak sorgulamamız üzerine “Böyle bir şey söz konusu değildir. Konuyu araştırıp size daha sonra bilgi vereceğim” demesine rağmen aylarca bu konu hakkında tek açıklama yapmadı.   

CEMAAT VE MARJİNAL GRUPLARI DOLDURDU!  

İnönü Üniversitesi gibi güzide bir markayı aşağı çeken Kızılay, FETÖ davaları başladığı süreçte bir grup akademisyen ve Meşale örgütü ile birlikte tepki ve protesto bildirisi yayınlayıp basın açıklaması yapmaktan geri kalmamıştı. Sürecin doğru ilerlemesini engelleyen girişimler rektör Kızılay’ın bu işin ehli olmadığını o yıllarda gösteriyordu.   

Rektör Yardımcısı Abdulkadir Baharçiçek, Nusret Akpolat başta olmak üzere bir çok cemaat ve meşale ile iltisaklı isimlerle üniversiteyi bilim yuvasından çok salla başını al maaşını kurumuna çevirdi.   

VEKİLLİK İÇİN ÇALDIĞI TÜM KAPILAR YÜZÜNE KAPANDI!  

O kadar sevilmeyen ve başarısız bir insan olduğu için asıl hayalinde olan AK Parti Milletvekilliği tutkusu için yapmadığını bırakmadı. Malatya’da karşılığı olmayan rektör Kızılay’ın AK Parti’de de bir karşılığı olmadı. Sık sık Ankara’ya gelerek bazı milletvekillerine adaylığı konusunda direttiği iddiaları kurt siyasetçi Öznur Çalık başta olmak üzere Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, İhsan Koca tarafından onay almadı. Siyasette umduğunu bulamayan ve hayal kırıklığına uğrayan rektör Kızılay’ın bu kez tek hedefi ikinci döneme tekrar adını yazdırabilmekti. Hasbel kader cemaat ve marjinal grupların desteği ile ikinci döneme devam eden Kızılay, bazı medya mensubu geçinen şahıslara yüksek tutarlı işler yaptırarak, Hilmioğlu döneminin kazanımlarını sipariş ulusal medya ve gazetelerde göstertip kendi başarısı gibi lanse edecek kadar da acemice işlere imza attı.   

Hemşire İntiharları, Uyuşturucu madde satışları, Turgut Özal Tıp Merkezi’nden gelen bir çok şikayet ve olayları bir şekilde üzerini örtüp dostları aracılığıyla nimet, rica, yayından kaldırtacak kadar da korkak biri oldu.   

Hastane’nin kapasitesi mevcut yatan hastaları karşılayamaz duruma getirildi. Kanser hastalarını yer yer kabul etmeyip diğer hastanelere yönlendirmeler mi dersiniz, yatağımız yok deyip baştan savmalar mı dersiniz, bizzat bunu kendi ailemizin rahatsızlığında yaşadık.   

MUSTAFA GEZER  ÜNİVERSİTEYİ PARMAĞINDA OYNATIYOR! 

Rektör Kızılay’ın ikinci döneminin baş mimarı Akçadağ Eşfrafından bizim meşhur burnu havalı son seçimde fiyasko oy alıp rezil olan İbrahim Gezer’in kardeşi Mustafa Gezer.  

Hakkında ortaya atılan iddialar hiç de yenilir yutulur cinsten değil. Görevde yükselme sınavlarında yaptığı yolsuzluklar, konteyner, hobi bahçelerini ve lojmanları kendi yandaşlarına dağıtması, Akademik personel ile idari personel ayrımı yapması, Tıp doktorları için yapılan triplex lojman alması, Üniversite yönetiminde rektörden daha fazla söz sahibi olma konumunda olup bunu defalarca sağda solda dillendirmesi, yetkisi olmamasına rağmen Rektörün özel kalemini kendine göre değiştirmesi, Akademik atamalara karışması ve bir çok usulsüzlüklere imza attığı söyleniyor. Üniversite’de bir çok akademisyen Mustafa Gezer’in görev süresi boyunca attığı tüm imzaların araştırılması gerektiğini vurguluyorlar. 

CEMAAT VE MEŞALE VE MARJİNAL GRUPLAR İÇİN ÇALIŞIYOR!  

Rektörlüğünün son günlerinde yaptığı yanlış işlerden ve başarısızlığından dolayı üzülüp kendi vicdan muhasebesini yapmasını beklediğimiz Rektör Kızılay, yine bizi şaşırtmayacak bir iddiaya malzeme olmaktan geri kalmadı. Haber merkezimize gelen ihbarlara göre, Rektör Kızılay’ın kendisinden sonra başarılı isimler görev almasın ve hatalarını ortaya çıkarmasın diye yine aynı gelenekten tam 20 adayı başvuru için desteklediği iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Bu isimlerin etkili olanları ve Rektör Kızılay'ın çok istediği isimler Adil Başkıran, Gökhan Tuncel, Muhammed Akkoyunlu, Nusret Akpolat isimleri olarak belirtiliyor. Hatta şimdiler de meşaleci ve yüksek ego kibire sahip olan Nusret Akpolat'ın rektör olacağı ve yardımcılığını başhekim Adil Başkıran'ın yapacağı dillendirilen konular arasında yer alıyor. 

Prof. Dr. Sami Akbulut, Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Prof. Dr. Alaadin Polat, Prof. Dr. Hamdi Onay, Prof. Dr. İsmet Yılmaz, Prof. Dr. Emin Tamer Elkıran gibi başarılı isimlerin olmaması için elinden geleni yapmakla meşgul olduğu iddia edilen Kızılay’ın bu son oyunlarının da kendisinin görev süresi gibi son bulması ve Malatya’nın tekrar o başarılı yıllara dönmesi dileği ve duasıyla diyelim. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 5
    SEVDİM
  • 12
    ALKIŞ
  • 1
    KOMİK
  • 7
    İNANILMAZ
  • 1
    ÜZGÜN
  • 8
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Malatyalı44
    25-07-2024 12:44

    Depremde evim yıkıldı. Ankara Malatya gidip geliyorum. Bana 1+1 lojman dahi vermezken Sekreterlerine, İşçilere önüne gelene lojman verdiler. Merkezdeki evlerini kiraya verip lojmanda oturanlar hesabını nasıl verecekler. İhtiyacı olan da sürünsün. 35 yılımı Üniversiteye adamış biriyim. Maalesef bu bile görmezden gelindi. Gezer efendi ne derse o. İstediğine kadro, istediğine lojman. Kızılay dönemi atamalarının mutlaka araştırılması lazım. Ama kim araştıracak ki. Yaptıkları yanlarına kalıyor. Hakkımı helal etmiyorum. Haram olsun.

  • yorum avatar
    Tatar Ramazan
    24-07-2024 11:54

    Üniversitede hocalar lojman vs bulamayıp, diğer illere geçerken, Başsavcıya Üniversitede triplex lojman tahsis etmişler. Üstelik karşıdaki konteynerkentte adliye personeline konteyner da ayrılmış. Adliye lojmanlarında hiç Üniversite hocasına ya da herhangi bir rektöre lojman tesis edilmiş?

  • yorum avatar
    Depremzede
    24-07-2024 09:51

    Şunu eklemeyi unutmuşlar vatandaşın depremde gönderdiği yardimlari nasıl çaldıklarını da açıklasınlar

  • yorum avatar
    güneş
    24-07-2024 09:02

    Türkiye'de devlet imkanlarının hoyratca kullanıldığı, keyfi kafalara göre kuralların konulduğu, lojmanlara geçici yönetici kadrolar ile taşınıp idareci kadrolardan ayrılanlar babalarından miras kalmış gibi onlarca yıl oturanlar (otuz yıl, otuzbeş yıl) ve bu devletin hakkından hiç yararlanamayanlar var. Her yerde kamu lojman yönetmeliği uygulanıp 5 yıl süre verilirken, İnönü üniversitesinde buna hiç uyulmamakta, bazıları şehirde bulunan evlerini daha fazla paraya kiraya verip lojmanlarda 750 tl, 1000 tl 1500 tl gibi komik rakamlarla onlarca yıl oturmaktadırlar. Lojmanlarda kim ne kadar oturmuş, halen oturma hakkı varmı incelenip derhal bu keyfi uygulamaya son verilmeli, ilgili yasa ve yönetmeliğe hakkaniyetle uyulmalıdır. Şehir 6 şubat depreminde ağır bir bedel ödemiş çoğu üniversite personelinin evleri yıkılmış sıkıntı yaşarken, maalesef bazı üniversite personelleri devletin sırtından keyf yapmaktadırlar. Bu durumun araştırılarak görevlerini yapmayanlar hakkında mutlaka soruşturma açılmalıdır.

  • yorum avatar
    Vatandaş
    23-07-2024 22:46

    Ünüversitede mobing mi dersiniz başa gelmeyecek insanların başta olmasımı dersiniz. İki yerden maaş alanmı dersin beli bir kısmın calışıp belli bir kısmın akşama kadar gezmesini dersiniz bu benim adamım şu benim adamımı dersiniz egitim sıfırmı dersiniz hocaları küstürdüler kim gelirse gelsin baştan sona bütün herkesin amirlerin başkanların fakülte sekreterlerin degiştirmesi lazım yoksa düzen aynen devam eder

  • yorum avatar
    güneş
    23-07-2024 18:28

    Babadan kızına kadro ve devredilen lojman nasıl oluyor. Birileri bunun hesabını vermeli..

  • yorum avatar
    Harun Nogay
    23-07-2024 10:50

    Emin Tamer Elkıran Hoca da herkesin eline kapandığı şükranlarını sunduğu memleketimizin en önemli değeri ve doğal rektör adayıdır inşallah hakettiği değeri görür.

  • yorum avatar
    rektör
    23-07-2024 09:55

    Liyakat, başarı, evrensel değer aranıyorsa sadece Atatürk'çü laik demokrat insanlara görev verilmesi gerekir. Sizce bu durum bu ülkenin neden bu durumlara düştüğünün, kurumların neden tarikatların oyuncağı haline geldiğinin de açık bir göstergesi değil midir? Kurumun sadece sekiz değil, en az seksen senesini yok eden bir zihniyet ve dinbaz, yobaz, evensel üniversiteden bihaber başka bir yapılanma tekrar atanacaktır. Atamayı yapanlar kimin kendilerine, kimin ülke ve evrensel değerler için çalışacağını bilmeden mi bu atamaları yapıyorlar acaba?

  • yorum avatar
    Teklif
    22-07-2024 12:01

    Yurt dışında özel tıp okuyup babası anası sözümona Prof olduğu için 3. Sınıfta Hülle ile geçenlerin dersiniz…Diploma törenine cübbesi ile değil elbisesiyle çıkan bizim mahallenin muhtarını protokole davet etmesini dersiniz….Tören konuşmasından sonra salonu hemen terk etmesi mi dersiniz…Asistanlara mobbing mi dersiniz…Yeni mezunlara pediatriyi tavsiye ederken kendi iki kızına aile hekimliği mi dersiniz…Seçilmişin atanması gibi sistemdeÜNİVERSİTE TARİHİNİN EN ADALETSİZ LİYAKATSİZ REKTÖRÜ KIZILAY

  • yorum avatar
    Rektörün Çaycısı Lojmanda Oturuyor Akademisyen de kim
    21-07-2024 18:39

    Rektörün çaycısı Lojmanda oturuyor diye duymuştum hatta bütün özel kalemler evleri olmalarına rağmen bazı daire başkanları şube müdürleri lojmanda bir akademisyen olarak hakkım haram olsun. Hepiniz inşallah sürünürken görürüm.

  • yorum avatar
    GEZER ve EKİBİNİ GÖNDER
    21-07-2024 18:33

    Gelen rektör kim olursa olsun Gen. Sekreter M. Gezer ve idarinin yani daire başkanlıklarında görev alan başkan, şube müdürü ve fakülte myo sekreterleri ve avanesini araştırıp soruşturmalı. Hepsini görevden el çektirmeli. Ayrıca tam bir gazetecilik örneği yazı olmuş.

  • yorum avatar
    Kemal Koçoğlu
    21-07-2024 12:32

    Babadan kıza geçen lojmanları da gündeme getirin. Nitelikli akademisyenlere lojman vermeyip kızına verenler, o akademisyenlerin İnönü üniversitesinden ayrılmasına sebep oldular. Kendi lojmanını emekli olurken kızına devreden rektör danışmanları var. Kızı bekar ve o lojmanı alacak kadar puanı kamu hizmeti yok.

  • yorum avatar
    Yeter
    21-07-2024 12:26

    Bölüm baskanliklarıni kendilerine avuç ovaliyanlara,liyakatsizlere,depremden sonra malatya'ya dönmeyenlere ve kendi yanlışliklarina ses çıkarmayanlara dağitmalarını da ilave edelim.

  • yorum avatar
    Mahmut
    21-07-2024 09:38

    Kaleminize sağlık çok güzel ve isabetli bilgiler anlatılacak ve söylenecek çok şey var eski bir çalışan olarak genel sekreterin usulsüzlükleri liyakattan yoksun kararları ve atamaları daha niceleri var tek kelimeyle bu yönetim bir fiyasko unud ediyorum ki sayın cumhurbaşkanımız adını zikr ettiğiniz isimlerin hiç birini seçmez işinin ehli olanı seçeceginden hiç şuphem yok kaldıki bu yönetim çalısanlari mezhebine göre kayırma yada baskı uygulamış ve de uygulamaktadır saygılar iyi çalışmalar

  • yorum avatar
    Nazlı
    21-07-2024 09:07

    Yediler içtiler şimdide defolup gitsinler Allah belalarını versin hakkımızı hep yediler zehir zıkkım olup boğazlarına dursun

  • yorum avatar
    Turan
    20-07-2024 23:09

    Rektörün varis olarak belirlediği kişi İlhan Erdem'dir.

  • yorum avatar
    Selametle git
    20-07-2024 20:23

    Ahmet kizilay ne iyi bir hekim ne iyi bir yönetici ne de iyi bir insandı. Çok şükür gidiyor .üniversitemizin esareti bitiyor. Ekibiyle birlikte üniversitemizi 1.URAB listesinde 1878 e geriletmeyi başardı.2 . Tüm başarılı doktorlari ekibiyle beraber mobbing yaparak üniversiteden ayrılmaya mecbur bıraktı. Neden ? Çünkü onların yerine şelaleci olanları almak için. 3. Tip fakultesini Malatya nin en büyük özel hastanesi haline getirdi. Fakir fukara muayene ve ameliyat olamaz hale geldi.4. Ahmet kizilay rektorken gencecik matematik fakultesi öğrencisi kapagi acik birakilan kuyuya dusup oldu. Başsağlığı bile dilemedi.5.IPTAM petrol analiz laboratuarinda patlama oldu. 6.Turgut Özal müzesinde hırsızlık oldu. 7.Beyin Cerrahisi kundaklandı.8.depremzedeleri dağıtılmak için gönderilen tırlarin içindekiler kayboldu. 9.Taliban üyesi universite de kabul aldım diye açıklama yaptı.10. Usulsüz atamalar ve ihaleler sayistay raporlarına girdi.11. Bir önceki yönetimde deprem ve afet arama kurtarma calismasi yapmak için kurulan kulübü kapatti. Deneyimli ekibi dagitmisti. Hem de şubat 2023 depreminden 1 yıl önce.12. Deprem öyküleri yarışması yapmak istedi.13.deprezede öğrencilerden kayıt yenileme parası istedi.Ali beytur, Nusret akbolat, adil baskiran, alaadin Polat, hakan parlakpinar aynı ekipten. Nasıl farklı oluyormuş. Hepsi ayni ekipten. Hepsi bu başarısızlığa ortak. Ahmet kizilay i maharetlerini sayistay raporlarında okuyun. Hayret edersiniz. Ahmet kizilay yaptığı tüm bu kötülüklerin bedelini ödemeden gidecek asıl üzücü olan budur. Ahmet Kizilay in attığı her imza incelenmeli, her kadro sorusturmalidir. İnşallah bu ekipten kimse gelmez. Allah Malatya mızı bu ekipten korusun.Amin.

  • yorum avatar
    Kamu yararı
    20-07-2024 18:30

    Rektörlüğe en layık kişi Prof. Dr. Hakan Erkuş hocadır. Hem genel sekreterlik yapmış, hem okulun geleceği için bir sürü projeleri var, hem de meşale gibi gruplarla hiçbir alakası olmamıştır. Dürüst ve işinin ehlidir.

  • yorum avatar
    Akçadağlı
    20-07-2024 18:25

    Mustafa Gezer, bahçesinde reçberlik yapan adama üniversitede iş ve lojman verdi. Bunu da ekleyin.

  • yorum avatar
    Malatya Sevdalısı
    20-07-2024 17:31

    *Öğrenciler için ne bir derslik ne bir yemekhane varken, yandaşlarına lojman, hobi bahçesi ve lojman tahsis etme derdinde olan*Deprem zamanı depremzedeler için Kızılay ın depolara yığdığı ürünler ile öğrencilere ve personeline yemek yaptıran *Boş olan müdürlüklere hülle yolu ile müdür atayan, kadrolaşma derdinde olan * Üniversitemizi ilim yuvası olmaktan çıkaran, başarı listelerinde adı bile anilmayacak bir duruma sokanBu ekibin desteklediği hiçbir adayın rektör olmaması duasıyla....Şehrimiz ve üniversitemiz vatansever, fedakâr, dürüst , akademik başarıları ile dolu bir kariyer yaşamı olan değerli bir rektörü çoktan hak ediyor. Ve bu adaylar arasında da bu niteliklere sahip adayların olduğu da bir gerçektir.

  • yorum avatar
    Üniversiteli
    20-07-2024 16:55

    Gökhan Tuncel çok sıkıntılı. Kul hakkı yiyenlerden Allah muhafaza etsin üniversiteyi

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!