Malatya
07 Eylül, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

CHP Malatya İl Başkanı Yıldız, AK Partiyi Beceriksizlikle Suçladı!

CHP Malatya İl Başkanı Yıldız, AK Partiyi Beceriksizlikle Suçladı!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, AKP İl Başkanlığı’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Cengiz Başer’in katılımıyla düzenlenen toplantıya tepki göstererek, “18 ay geçmesine rağmen hala ayağa kalkamamış olan Malatya’da il müdürleri partileri gezerek brifing veriyorsa bize de bekliyoruz” dedi. 

AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, sosyal medya hesabından “Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın, Pütürge Belediye Başkanımız Mikail Sülük ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Cengiz Başer ile il başkanlığımızda bir araya gelerek, rezerv alanlarla ilgili istişare toplantımızı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına, esnaflarımızı daha sağlam iş yerlerine kavuşturmak adına durmadan çalışacağız” paylaşımında bulundu.

Paylaşıma tepki gösteren CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, “Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan kentimizde yapılan paylaşım "Dostlar alışverişte görsün" deyiminin tam karşılığıdır. Kentte büyük bir belirsizliğe neden olan, esnafı ve vatandaşı sokağa döken rezerv alan gibi önemli bir konuda sadece dört kişinin bir araya gelerek hem de AKP binasına il müdürünü çağırarak toplantı yapması bir o kadar manidardır” dedi. 

Yıldız, depremin üzerinden geçen 18 aya rağmen hala rezerv alan konusunun netlik kazanmamasının vatandaşı ve esnafı mağdur ettiğini belirterek şunları kaydetti:
“Malum bir önceki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, keseden ayda 15-20 bin konut dağıtıyordu. İstanbul seçimlerinin mağlubu yeni bakan Murat Kurum ise bu sayıyı 25-30 bine çıkarttı. Malatya’da teslim edilen konut sayısı 18 ayda 10 bini bulmadı. Rezerv alan ise kent için tam anlamıyla kanayan bir yaradır. Esnaf ve vatandaş ne yapacağını bilmiyor. İstifaya davet edilen bakan ise valiyi görevden almakla meşgul. Kafalarına göre yaptıkları işin geldiği nokta budur. Şimdi AKP binasında rezerv alan tartışıyorlar. Kapalı kapılar ardında neyi hallettikleri ortada. Kısa bir süre önce bu fotoğrafın bir benzerini Malatya Valiliği’nde gördük. O günden bugüne değişen tek şey fotoğrafın çekildiği yerler. Maalesef Malatya umurlarında bile değil. 18 ayın özeti AKP’nin beceriksizliğidir”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürümüz Cengiz Başer’e de tepki gösteren Yıldız, “18 ay geçmesine rağmen hala ayağa kalkamamış olan Malatya’da il müdürleri partileri gezerek brifing veriyorsa bize de bekliyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!