Malatya
08 Eylül, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

AK Parti Malatya Teşkilatı Muhtarlara Ne Sordu?


AK Parti Malatya Teşkilatı Muhtarlara Ne Sordu?
Malatya’da Seçim atmosferini bomba gelişmeler ve kulis bilgileriyle yöneten tek site Malatyadan.com çok tartışılacak bir olayı daha masaya yatırıyor. 

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Muhtar dernekleri ve bazı Sivil Toplum Örgütleri davet edilerek hem Malatya’nın ve ilçelerin sorunlarının istişare edildiği hem de Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İlçe Belediye Başkan Adayı konusunda fikirlerinin sözlü yada yazılı olarak alındığı bildirildi. 

Bu uygulamanın Malatya’da adayların açıklamandığı süreçte ilk defa yapılmasından ve altında farklı sebepler arayan birkaç belediye başkanımız haber merkezimizi arayarak durumun araştırılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesini talep ettiler. 

AK PARTİ İL BAŞKANI NAMIK GÖREN; ALTINDA BİR ŞEY ARANMASI BİZİ ÜZER!

Akşam saatlerinde AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören’i arayıp bu toplantı hakkında bilgi almak istediğimizi bildirdik. Namık Başkan “Bu toplantının muhtar derneklerimiz ve STK’ların sorunları, talepleri ve yaklaşan seçim öncesi gönüllerinden geçen adayların bir nevi anket edildiği bir toplantıydı. Belediye başkanlarımızın bunun altında bir şey araması bizi üzer. Biz tüm adaylarımıza eşit mesafedeyiz. Bu oylamada ki sonucun genel merkez tercihine katiyen bir etkisinin olmayacağını, gayet güzel bir şekilde istişare ortamının partimize ve dayanışmamıza olumlu katkısının olacağı bilinciyle yapılmıştır.” Dedi. Kendisine bu toplantı hakkında katılan muhtar derneklerinin başkanları ile görüşeceğimizi ve iddia edildiği gibi tepki çeken yada art niyetli bir olay olup olmadığını teyit edeceğimizi bildirmemiz üzerine Başkan Gören “ Tabi ki sizlerde tanıyorsunuz arayıp görüşebilirsiniz. Aksini söyleyeceklerini zannetmiyorum” dedi. 

ORTAK NOKTA; İSTİŞARE VE FİKİR SORULMASI DEĞERLİ

3 Muhtar Derneği Başkanı ile yaptığımız telefon görüşmesinde ortak görüş, “Fikirlerimizin sorulmasından memnun olduk. Önceki başkan İhsan Koca yönetimine göre Namık Gören Başkanlığındaki bu eylem olgunca ve takdir edilen bir gelişmedir” oldu. 

SORULARIMIZ YANIT BEKLİYOR!

Tezat durumlara değinecek olursak;

Bir Muhtar Derneği Başkanı “Bu uygulama güzel fakat neden aday belirlenmeden yapılıyor? Yine bize bunun İl Başkanlığının tasarrufunda olduğu söylendi. Peki ama il başkanlığı tüm veriler genel merkeze iletilmişken neden böyle bir şeye gerek duysun? 

Bir diğer Muhtar Derneği Başkanı ise “İsim yada tercihimizi belirtmek istemiyorum. Çünkü kin güdülüyor sonrasında. Bizler mahallemize ilçemize hizmet götüren insanlarız. Ama kararımız 3 belediye başkanımızın devam etmesi yönündedir. Malatya’nın kaybedecek tek dakikası yoktur. Seçim gezisi, hayırlı olsun faslıyla en az 1 yıllık kayıp olacaktır. Bunun Malatya’ya hayrı olmaz” dedi. 

Kendisine "Peki bu toplantıyı kim neden istemiş? Sorusunu yönelttiğimizde “ AK Parti İl Başkanı Namık Gören il teşkilatımızın uygulamasıdır” Dedi.

Olayın bazı belediye başkanlarına "Genel Merkezin tasarrufu" gibi yanlış aktarılmasıyla farklı bir algının oluşması kaçınılmaz oluyor. 

Konu bir kaç belediye başkanımıza arz ediliyor ve bu başkanlarımız genel merkezi arıyor ve şu söylemde bulunuyor. "Bunu genel merkezi arayıp sorgulattığımızda böyle bir uygulama asla talep etmediklerini belirttiler. Kafamızda soru işaretleri oluştu." denildi.

Oysa diğer muhtar derneği başkanı genel merkez kelimesinin edilmediği sadece il teşkilatının uygulaması olduğunu belirtmesi çelişki ve akıllarda soru işareti uyandırdı. 

Diğer Muhtarlar Derneği Başkanı ise “ Yüzde 100 değişim değil yola devam kararı verdik. İnşallah kararlarımız memleketimize hayırlı olur” dedi. 

3 Muhtar Derneği’nin kullandığı oy ve tercih aylardır verdiğimiz kulis bilgileri ve isimlerle benzer olması bir kez daha ne kadar doğru ve net bilgiyi kamuoyuna aktardığımızı ortaya çıkardı.      

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 3
    SEVDİM
  • 3
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 3
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Bülent öcal
    15-12-2023 12:01

    Malatyadan.com 'a sevgiler başarılar temenni ederim

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!